Search
Close this search box.
Работа-в-Германия

Работи в Европа. Работи в Германия.

Колко пари мога да спестя ако работя в Германия?

През последните години германската икономика е във възход и ако успеете да си намерите работа в страната, доходите ви вероятно ще бъдат по-високи, отколкото в други европейски страни. 

Все пак, средствата, които можете да спестите, работейки в Германия, зависят от редица фактори, включително от заплатата ви и от Вашите потребителски навици.

Ако успеете да си намерите работа, която е по-добре платена от минималната заплата, потенциално можете да спестите между 350 и 600 евро на месец. Все пак имайте предвид, че разходите за живот в Германия са относително по-високи в сравнение с други страни в Европа. 

Но ако направите малко проучване и предварително планиране, можете да спестите дори повече пари.

Има няколко неща, които германците правят, за да спестят пари. Едно от тях е да купуват повече продукти наведнъж от магазини с намаления като Aldi и Lidl. Седмичните специални оферти често са публикувани на лесно видими в магазина места, но можете да намерите и списък с тези оферти в интернет или на хартиен носител.  

Освен това те често използват обществения транспорт, вместо да пътуват с кола до работа. Общественият транспорт в Германия като цяло е много достъпен. Съществуват и редица възможности за отстъпки, включително дневни карти, групови билети и семейни билети. Освен това много градове предлагат месечни или годишни карти, които могат да се използват за всички видове обществен транспорт. 

Готвенето на собствена храна също така е чудесен начин да спестите пари, докато живеете в Германия. Не само че е по-евтино, отколкото да се храните навън, но и можете да персонализирате ястията си според собствения си вкус. В интернет има много рецепти, които могат да ви помогнат да започнете, а в повечето магазини за хранителни стоки в Германия има всички необходими продукти.

Да не забравяме, че в Германия има много безплатни дейности, на които да се насладите!

Няколко примера включват разглеждане на многобройните красиви паркове и градини, разходка или каране на колело покрай реката, посещение на безплатен концерт или фестивал, както и посещение на някой от многото музеи или художествени галерии, които предлагат безплатен вход. 

Има и много ресторанти и кафенета, които предлагат безплатни дегустации на храни и напитки, така че не забравяйте да попитате!