Search
Close this search box.

Нашата

Политика за поверителност

За нас:

“Ийстърн Стаф Ейджънси” ООД, с ЕИК: 206857240 , седалище и адрес на управление:ул. Райко Даскалов № 54, гр. Пловдив п.к. 4000, тел. за връзка: +359 322 070 77  с e-mail: [email protected]

Контакт за информация в Ийстърн Стаф Ейджънси ООД, относно опазване на личните данни на нашите потребители:  Петрър Несторов

С настоящото Уведомление за поверителност (Уведомлението), “Ийстърн Стаф Ейджънси” ООД (Ние, Нас) има за цел да ви информира относно начините на събиране и обработване на вашите лични данни, както и за свързаните с това ваши права и основни принципи.

 

Обработването на лични данни и неговите цели

Ийстърн Стаф Ейджънси ООД обработва лични данни на субектите с цел предоставяне на професионални услуги, свързани с търсене и предлагане на работа. Субектите на лични данни са дееспособни физически лица.

Ийстърн Стаф Ейджънси ООД притежава и управлява платформата easta-jobs.com, където търсещите и предлагащи работа подават информация, след което биват свързани помежду си от екипа ни. Ийстърн Стаф Ейджънси ООД обработва личните данни на субектите на основание чл.6, параграф 1, буква а) и/или чл.6, параграф 1, буква б) от Регламент (ЕС) 2016/679 от 27 април 2016 година.

Информация, която ни предоставяте:

Регистрация на потребителски профил (физически лица)

Име и фамилия, Email, телефонен номер.

Регистрация на потребителски профил (юридически лица)

Име и фамилия, Email, Лице за контакт, Длъжност, Компания.

Сигурността на личните данни на субектите е основен приоритет в нашата компания. С оглед прилагане на адекватно ниво на защита на предоставените лични данни, Ийстърн Стаф Ейджънси ООД следва нормативните изисквания за осигуряване на подходящите технически и организационни мерки за гарантиране на сигурност на обработването в съответствие с определеното ниво на риск за правата и свободите на субектите на лични данни.


Ийстърн Стаф Ейджънси ООД обработва лични данни на субектите, както следва:

  • в изпълнение на Общите условия за ползване на услугите;

  • когато е необходимо за нуждите на обществения интерес;

  • в съответствие със съгласието на субекта на лични данни, което подлежи на оттегляне по всяко време по начина, по който то е предоставено;

  • когато е необходимо с оглед нашите законни интереси, освен ако те не следва да бъдат пренебрегнати от вашите законови интереси или основни права и свободи, които изискват защита на личните данни.

С цел подобряване на услугите и качеството на продуктите на www.easta-jobs.com , ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и възможността да анализират Вашето поведение при престоя на уеб страницата, без това да Ви идентифицира като физическо лице: Google Analytics, Microsoft Clarity, Facebook, Google Tag Manager. Ние работим единствено с доставчици с добра репутация, които предоставят достатъчни гаранции за прилагането на подходящи технически и организационни мерки, които осигуряват защита на вашите права като субекти на данни. Пример са описаните тук компании, без изброяването да е изчерпателно. Ако желаете да научите повече относно мерките и принципите, които тези компании прилагат при обработване на данни, може да последвате линковете по-долу.

Google Analytics                                                               –Facebook 

Microsoft Clarity                                                                –Google Tag Manager 


Цел на обработването на лични данни:

  • установяване на самоличността на субекта;

  • уведомление за всичко, свързано с услугите, които ползвате, изпращане на различни известия, уведомление за проблеми, грешки или за отговор на подадени молби, жалби, предложения;

  • управление и изпълнение на заявени услуги, изпълнение на договори за услуги;

  • установявяне и/или предотвраттяване на незаконосъобразни действия или действия в противоречия с Общите условия и/или настоящата Политика за поверителност;

 

Когато правното основание за обработване на личните данни е чл. 6, параграф 1, буква а) от Регламент (ЕС) 2016/679, субектът на данните дава изричното си съгласие за обработване на данните му за посочените цели – за търсене и намиране на работа. Субектът на данни може да оттегли съгласието си по всяко време, като оттеглянето не засяга законосъобразността на обработването, направено до момента на оттегляне на съгласието. Оттеглянето на съгласието няма отражение върху изпълнението на договорните задължения от Ийстърн Стаф Ейджънси ООД.


Личните данни, които обичайно обработваме включват:

  • име, имейл, телефонен номер

  • Кандидатури по обяви и прикачените външни файлове (автобиография/CV и/или мотивационно писмо и снимка ще бъдат съхранявани от Ийстърн Стаф Ейджънси 6 месеца след изтичането на обявата, по която е изпратена кандидатурата.

Ийстърн Стаф Ейджънси ООД обработва законосъобразно личните данни на субектите. Тази обработка е задължителна с оглед изпълнение на целите – предоставяне на услуги по търсене и предлагане на работа в България и чужбина.

Ийстърн Стаф Ейджънси ООД прилага всички необходими организационни и технически мерки, предвидени в Закона за защита на личните данни, Наредба № 1 от 30 януари 2013 г. за минималното ниво на технически и организационни мерки и допустимия вид защита на личните данни, насоките и указанията на Работната група по чл. 29, както и на КЗЛД, като за тези цели, Ийстърн Стаф Ейджънси ООД е взела необходимите технически, организационни мерки и стркуктури.

С цел допълнителна сигурност на данните предоставяни на Ийстърн Стаф Ейджънси ООД, криптиране, псевдонимизация и др. похвати, могат да бъдат използвани при обработката на личните данни.

В случай, че не бъде използван повече от две години, акаунтът на потребител регистриран в системата, се изтрива.

Ийстърн Стаф Ейджънси ООД прекратява използването на личните данни на субекта в съответствие с първоначално заложените цели – когато обработването е на основание дадено от субекта съгласие, Ийстърн Стаф Ейджънси ООД прекратява използването на личните данни след оттегляне на съгласието и данните се изтриват без ненужно забавяне след оттегляне на съгласието или до изтичане на нормативно определените задължения за съхраняване на данните. Когато обработването е във връзка с договорно правоотношение, използването се прекратява след прекратяване на договора със субекта, но данните не се изтриват преди изтичане на нормативно определените задължения за съхраняване на същите.

Нормативните актове, определящи сроковете на съхранение включат, но не се ограничават до: Закона за електронните съобщения за съхраняване и предоставяне на информация за целите на разкриване и разследване на престъпления, Закона за задълженията и договорите, Закона за счетоводството, актовете, определящи задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и др. основания, предвидени в действащото законодателство.

Без да се противоречи на предходното, изтриване или анонимизираме на лични данни е невъзможно, ако те са необходими за висящо съдебно, административно производство или производство по разглеждане на постъпила жалба на субекта на данни.


Лични данни предоставяме на следните категории получатели (администратори на лични данни):

  • Лица явяващи се други администратори на лични данни, при осъществяване на преносимост на данните;

  • Органи, институции и лица, на които сме длъжни да предоставим лични данни по силата на действащото законодателство;


Вашите Права: 


Право на корекция:

В случай че обработваме непълни или сгрешени/грешни данни, субектът на данни има право, по всяко време, да поиска от Ийстърн Стаф Ейджънси ООД:

  • да заличи, коригира или блокира предоставените от субекта лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на закона;

  • да уведоми третите лица, на които са били разкрити личните данни, за всяко заличаване, коригиране или блокиране, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

Заявленията за достъп до информация или за корекция се подават по електронен път.

Ийстърн Стаф Ейджънси ООД се произнася по искането в 30-дневен срок от неговото подаване. При обективно необходим по-голям срок – с оглед събиране на всички искани данни, този срок може да бъде удължен до 90 дни, за което Ийстърн Стаф Ейджънси ООД уведомява субекта своевременно. С мотивиран отговор Ийстърн Стаф Ейджънси ООД дава или отказва достъп и/или исканата от заявителя информация.


Право на информация:

Субектът на данни има право да поиска:

  • информация за това дали и как отнасящи се до него данни се обработват, информация за целите на това обработване, за категориите данни и за получателите или категориите получатели, на които данните се разкриват;

  • съобщение в разбираема форма, съдържащо личните данни, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник;


Право на ограничаване на обработването:

Субектът на данни може да поиска ограничаване на обработваните лични данни ако:

  • оспорва верността на данните – за периода, в който се проверява верността им; или

  • Ийстърн Стаф Ейджънси ООД повече няма нужда от тези данни (за определената цел), но субектът на данни има нужда от тях за установяването, упражняването или защитата на правни претенции; или

  • субектът на данни е подал възражение за обработването да данните и очаква резултатите от проверка дали основанията на администратора са законни; или

  • обработването на данните е без правно основание, но вместо да бъдат изтрити, субектът на данни иска тяхното ограничено обработване;


Право на преносимост:

Субектът на данни може да поиска Ийстърн Стаф Ейджънси ООД да предостави личните му данни в организиран, подреден, структуриран, общоприет електронен формат ако:

  • Ийстърн Стаф Ейджънси ООД обработва данните съгласно декларацията за съгласие, която може да бъде оттеглена или на договорно задължение и

  • обработването се извършва автоматизирано.


Право на възражение:

Вие имате право, по всяко време и на основания, свързани с вашата конкретна ситуация, на възражение срещу обработване на ваши лични данни, което се основава на легитимен интерес или е необходимо за изпълнението на задача от обществен интерес или упражняването на официални правомощия, в случай, че такива са  ни предоставени, включително профилиране, основаващо се на тези основания.


Право на жалба:

В случай че субектът на данни прецени, че Ийстърн Стаф Ейджънси ООД нарушава приложимата нормативна уредбав областта на защита на личните данни, той може да се свърже с дружеството за изясняване на въпроса. Субектът на данни има и право да подаде жалба пред органа по защита на личните данни, а именно Комисията за защита на личните данни. След 25 май 2018 г. такава жалба е възможно да бъде подадена и пред регулаторен орган, в рамките на ЕС.


Право на достъп:

Можете да поискате потвърждение дали и какви ваши лични данни се обработват, както и копие от тези данни.


Право на изтриване (право „да бъдеш забравен“):

Субектът на данни има право да поиска изтриване на свързаните с него лични данни без ненужното забавяне, ако са налице основанията, предвидени в чл.17 на Регламент (ЕС) 2016/679 от 27 април 2016 година.


Имате още въпроси?

За допълнителна информация относно поверителността и защитата на вашите лични данни, упражняването на вашите права, както и за всякакви други въпроси, можете да се свържете с нас на _________.

Винаги щом счетете, че вашите права по отношение на обработката на лични данни са нарушени, можете да отправите жалба до Комисия по защита на личните данни  (гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2).

РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679  НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО (ОРЗД)