Search
Close this search box.
Как да намеря приятели, ако идвам за първи път в Германия?

Работи в Европа. Работи в Германия.

Нови приятелства, ако идвам за първи път в Германия?

Германците са много приятелски настроени и няма да имате проблем да си намерите приятели. 

Все пак има няколко неща, които трябва да имате предвид. 

Първо, немците като цяло не са толкова открити и експресивни, колкото хората от други култури, така че не се обезкуражавайте, ако ви отнеме малко повече време да намерите познанства тук. 

Второ, в Германия се отдава голямо значение на личния живот, така че не се изненадвайте, ако новите ви приятели не са много откровени относно личното си битие.

Все пак има неща, които можете да направите, за да намерите приятели, ако сте новодошли в Германия.

Едно от тях е да се включите в живота на местната общност. Винаги има събития и дейности, които се провеждат, така че намерете нещо, което ви привлича вниманието, и действайте!

Например може да се запишете на курс по танци. Танците са чудесен начин да се запознаете с хора и да намерите нови приятели. В класа по танци вероятно ще намерите хора със сходни интереси и хобита и можете да изградите трайни приятелства с тях. Освен това танците са забавно и социално занимание, така че ще ви е приятно да прекарвате време с членовете на своя нов клуб.

Друго нещо, което можете да направите, е да се присъедините към онлайн форум или група в социалните мрежи за хора, с които споделяте едно и също хоби или възгледи за живота.

Ако търсите връзка с някого, в Германия може да намерите любовта на много места. 

Каквито и да са предпочитанията ви, определено има начин да намерите нови приятелства в Германия.

И в заключение, в никакъв случай не се страхувайте говорите с хората. Ако видите група от хора на улицата, които изглеждат приятелски настроени, отидете при тях и ги поздравете! Най-вероятно те ще се радват да разговарят с вас.